Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Pământul are un asteroid adorabil drept prieten
28 de June de 2016

Spațiul este un loc întunecos și gol, dar nu și singuratic. Fiecare dintre giganții gazoși - Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun -  călatoresc împreună cu zeci de “prieteni”.

Pământul are și el Luna, bineînțeles. Și se pare că de mai bine de 100 de ani, Pâmântul s-a bucurat de asemenea de compania unui alt prieten credincios, un asteroid.

Asteroidul, care poartă numele de Asteroid 2016 HO3, a fost descoperit în luna aprilie. În drumul său în jurul Soarelui, asteroidul realizează cercuri în jurul Pământului ca într-un joc continuu. Vezi filmul de mai jos pentru a înțelege calea pe care el călătorește.

Asteroidul se află prea departe de Pământ pentru a fi un satelit, așa cum este Luna. El este un "cvasi-satelit".

Cu toate acestea, Asteroidul 2016 HO3 pare să fie destul de fidel Pământului. Acesta realizează bucle în jurul planetei, dar niciodată  nu se îndepărtează foarte tare, având în vedere că amândoi se învârt în jurul Soarelui. Acesta va continua să îi țină de urât Pământului pentru următoarele sute de ani.

Distanța maximă dintre Pământ și asteroid este de aproximativ 100 de ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună, iar cea minimă este de 38 de ori mai mare decât distanța dintre Pământ si Lună (14 milioande de kilometri). Acest lucru însemnă că prietenul nostru cosmic nu va reprezenta niciodată un pericol pentru oameni.

Provocarea de a vâna asteroizi

Am realizat un parteneriat cu Observatorul Las Cumbres pentru a crea un nou website dedicat monitorizării asteroizilor. Pagina web a fost creată pentru a omagia ziua asteroidului, sărbătorită pe 30 iulie 2016. Nu rata ocazia și participă la http://asteroidday.lcogt.net

 

Interesant

Nu știm exact cât de mare este asteroidul, dar oamenii de știință cred că acesta nu este mai mare ca un teren de fotbal.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

¡La Tierra tiene un adorable amigo asteroide!
¡La Tierra tiene un adorable amigo asteroide!

Printer-friendly

PDF File
947,6 KB