Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Jorden har en nuttet asteroide som ven
28 de June de 2016, Leiden

Rummet er et mørkt og tomt sted, men det behøver ikke være ensomt. Gaskæmperne - Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun - rejser alle sammen med ledsagere i form af måner.

Jorden har som bekendt Månen, og det viser sig, at Jorden også har nydt selskabet af en trofast asteroide i over 100 år!

Asteroiden, med navnet ‘Asteroide 2016 HO3’, blev opdaget i april. Imens asteroiden kredser om Solen, kredser den samtidig om Jorden, hvilket kan ses i videoen herunder.

Den lille asteroide er for langt fra Jorden til at være en ægte ‘satellit’ (et objekt i kredsløb om en planet), som Månen er det. I stedet kalder vi den en “kvasi-satellit”.

Som sagt, er den dog stadig trofast overfor os. Asteroiden svinger omkring Jorden, men bevæger sig aldrig langt væk, mens både den og Jorden kredser om Solen. Den vil fortsætte med at være vores trofaste ledsager i flere hundrede år!

Asteroiden befinder sig aldrig længere væk end 100 gange afstanden mellem Jorden og Månen, og det tætteste, den kommer, er 38 gange afstanden (hvilket svarer til 14 millioner kilometer). Det betyder, at vores kosmiske kompagnon ikke er en trussel mod menneskeheden - heldigvis!

 

Cool Fact

Vi er ikke helt sikre på, hvor stor asteroiden er, men lige nu lader det til, at den ikke er større end en fodboldbane.

 

Oversat til dansk af Emil Fosgaard Lund. Redigeret af Christian Eistrup.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

¡La Tierra tiene un adorable amigo asteroide!
¡La Tierra tiene un adorable amigo asteroide!

Printer-friendly

PDF File
985,1 KB