Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Astronomii fac o descoperire dulce
29 de August de 2012

Știați că zahărul conține unele dintre ingredientele necesare vieții? Acesta nu înseamnă că a mânca multe dulciuri este sănătos. Zahărul este format din carbon, hidrogen și oxigen.  Aceste elemente, la care se adaugă azotul, sunt prezente cam în tot ce este viu pe Pământ.

Cu ajutorul unui telescop puternic, o echipă de astronomi au observant zahăr în gazul care înconjoară o stea tânără asemănătoare Soarelui. Zahărul a mai fost observant în spațiu, dar acum este pentru prima dată când este observat atât de aproape de o stea asemănătoare cu Soarele nostrum: distanța dintre zahăr și stea este egală cu distanța dintre Soare și planeta Uranus. Cum zahărul conține ingrediente necesare vieții, prezența acestuia în apropierea unei stele asemănătoare Soarelui este o veste bună – este posibil să existe viață pe o altă planetă din Univers!

Astronomii au mai descoperit că zahărul se deplasează spre interiorul sistemului solar, apropiindu-se de stea. „Zahărul nu numai că se află în locul potrivit pentru a ajunge pe o planetă, dar se și mișcă în direcția care trebuie” spune astronomul Cécile Favre.

Împlică-te: La ce ai vrea să te uiți dacă ar fi să controlezi unul dintre cele mai puternice telescoape de pe Pământ? Pentru a sărbători 50 de ani de existență, ESO (European Southern Observatory) invita publicul să voteze ce obiecte vor fi observate cu impresionantul telescop VLT. Apasă aici pentru mai multe informații.

Información adicional

Acest Space Scoop este realizat pe baza unui comunicat de presă de la ESO.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Los astrónomos realizan un dulce descubrimiento
Los astrónomos realizan un dulce descubrimiento

Printer-friendly

PDF File
865,7 KB