Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Astronomen doen een zoete ontdekking
29 de August de 2012

Wist je dat een paar essentiële ingrediënten van het leven in suiker zitten? Dat betekent natuurlijk niet dat een heleboel snoep eten gezond is. Suiker is gemaakt volgens een simpel recept met de stoffen koolstof, waterstof en zuurstof.  Bijna al het leven op aarde is gemaakt van deze drie stoffen, en nog één, die stikstof wordt genoemd.

Met een krachtige telescoop heeft een groep van astronomen suiker gevonden in het gas rond een jonge ster die  lijkt op onze zon. Suiker is al eerder gevonden in de ruimte, maar dit is de eerste keer dat het zo dichtbij de zonachtige ster is gevonden.  (De afstand tussen het suiker en de ster is hetzelfde als de afstand tussen onze zon en de planeet Uranus.) Omdat in suiker de ingrediënten van het leven zitten is het heel opwindend om het dichtbij een zonachtige ster te vinden – misschien kan leven bestaan op een andere planeet in het heelal!

Astronomen hebben ook bepaald dat de suiker naar binnen toe beweegt, in de richting van de ster. “De suiker is niet alleen op de juiste plek om op een planeet te belanden, maar het gaat ook in de juiste richting.” zegt astronoom Cécile Favre.

Información adicional

Deze Space Scoop is gebaseerd op een ESO-persbericht.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Los astrónomos realizan un dulce descubrimiento
Los astrónomos realizan un dulce descubrimiento

Printer-friendly

PDF File
888,6 KB