Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Atunci când o planetă nu este o planetă
19 de January de 2012

Obiectul din imaginea de mai sus poartă numele de nebuloasă planetară. În ciuda numelui, acesta nu are nici o legătură cu planetele.

O nebuloasă planetară este un obiect care se formează atunci când o stea asemănătoare Soarelui rămâne fără combustibil.  Atunci când  acest lucru se întâmplă steaua se prăbușește în ea însăși. În plus, aceasta rămâne fără învelișurile exterioare de gaz,  care ajung să plutească prin spațiu. Gazul formează forme frumoase în jurul stelei, așa cum se poate observa și în imaginea  de mai sus.

Prima parte a numelui are o semnificație corectă;  “nebula” provine din limba latină și înseamnă nor. Dar de ce se numește acest obiect nebuloasă planetară? La data când au fost descoperite aceste obiecte, privite printr-un telescop mic, arătau foarte asemănător planetelor Uranus și Neptun. Și după cum bine se știe uneori unele nume prind rădăcini.

Interesant

Unele nebuloase planetare  au doi nori de gaz așezați simetric față de steaua centrală. Aceste obiecte arată asemănător unor fluturi colorați în spațiu.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Cuando un planeta no es un planeta
Cuando un planeta no es un planeta

Printer-friendly

PDF File
1,1 MB