Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Bezoeker uit een ander zonnestelsel
1 de June de 2018

Een derde van de wereldbevolking is "immigrant", oftewel verhuisd van het ene land naar het ander om daar te gaan wonen. Er zijn verscheidene redenen om te verhuizen naar een ander land. Bijvoorbeeld omdat je voor werk wordt overgeplaatst, omdat je op zoek bent naar vrijheid, of omdat je natuurgeweld moet ontvluchten.

Onlangs heeft een immigrant uit een ander zonnestelsel zich voor het eerst permanent gevestigd in ons Zonnestelsel! De asteroïde, die zich momenteel gevestigd heeft in de baan van Jupiter, is de eerste asteroïde waarvan bekend is dat het overgekomen is uit een ander zonnestelsel.

Alle planeten in ons Zonnestelsel (en de meeste andere objecten) draaien in dezelfde richting rond de Zon, maar deze asteroïde is anders. Hij draait namelijk precies andersom rond de Zon!

Als de asteroïde in ons Zonnestelsel was ontstaan, hadden we verwacht dat de asteroïde in dezelfde richting zou bewegen als de planeten en andere objecten. Het feit dat de asteroïde niet dezelfde richting aanhoudt, wijst erop dat het uit een ander stelsel komt. Hoewel we vaker zulke bezoekers in ons Zonnestelsel hebben gezien, vlogen die altijd weer voorbij. Maar het ziet ernaar uit dat deze asteroïde zich hier permanent heeft gevestigd.

Onze Zon was oorspronkelijk onderdeel van een dicht opeengepakte groep sterren, die elk hun eigen zonnestelsel met planeten en asteroïden hadden. Deze kosmische broertjes en zusjes liggen dicht bij onze Zon waardoor de sterke zwaartekracht van onze Zon en planeten deze asteroïde uit een ander zonnestelsel wist aan te trekken.

Geinig weetje

Vandaag de dag is het onmogelijk om nog te bepalen welke sterren om ons heen broertjes en zusjes van onze Zon zijn. Ooit bevonden deze sterren zich samen in een cluster. Maar dit cluster viel uiteen terwijl de sterren rond het centrum van ons Sterrenstelsel aan het racen waren, als wielrenners in de Tour de France die het peloton niet meer bij kunnen houden en achterblijven.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Robado a otro sol
Robado a otro sol

Printer-friendly

PDF File
1,0 MB