Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Å lande på en komet
13 de November de 2014

Touchdown! For første gang i menneskenes historie har vi landet et romfartøy på overflaten til en komet.

Etter en 10 år lang reise nådde Rosetta og Philae endelig sitt endelige mål, kometen 67P/Tsjurjumov–Gerasimenko, i august. Siden da har Rosetta kommet nærmere og nærmere kometen mens den har forberedt seg på sin neste utfordring – å slippe Philae ned til kometoverflaten.

Jo nærmere Rosetta kom denne underlige verdenen, desto mer fantastisk ble den. Vi oppdaget at den var dekket av kratere, ruvende klipper og steinblokker på størrelsen med hus. Det er til og med jetstråler av gass og støv som strømmer ut fra overflaten.

Etter å ha studert kometens overflate i mange uker, fant ekspertene endelig det beste stedet for Philae å lande. Når avgjørelsen var tatt, ble den neste oppgaven å velge den beste banen rundt kometen slik at Philae ville landet på riktig sted.

Så kom tiden for Philae å si ha det bra til Rosetta og begi seg ut på den største utfordringen så langt. Tidlig onsdag morgen begynte Philae sin lange nedstigning til kometen. I syv spennende timer satt vi hjelpeløse og ventet mens Philae falt gjennom rommet, uten mulighet til å styre den dersom den kom på avveie.

Med et enormt gledens sukk kunne vi gi en stor applaus da vi mottok beskjeden fra Philae om at den hadde landet trygt. Den fantastiske prestasjonen hadde blitt oppnådd!

Philae holder allerede på å samle så mye informasjon som den kan om denne fantastiske miniatyrverdenen. Sammen med Rosetta, som går i bane tett rundt kometen, vil den lille romsonden hjelpe oss å forstå ett av de eldste objektene i solsystemet.

Kult å vite

Kometen 67P/Tsjurjumov–Gerasimenko beveger seg akkurat nå mot Solen med en fart på 60 000 kilometer i timen. Det er to ganger raskere enn en romferge!

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Aterrizaje de Philae
Aterrizaje de Philae

Printer-friendly

PDF File
1019,9 KB