Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Gravitația: Trezirea Forței
25 de December de 2017

Probabil ați auzit fraza "ce urcă trebuie să și coboare", dar v-ați oprit vreodată să vă gândiți de ce? Răspunsul este "gravitația".

 Gravitația  este o forță invizibilă care atrage obiectele unul către celalalt. Tot ce are masa are gravitație. Masa reprezintă materia pe care o conține acel obiect. Cu cât masa este mai mare cu atât și forța de gravitație a acelui obiect este mai mare.

Unele dintre cele mai mari obiecte din Univers sunt galaxiile. Acestea reprezintă grupuri  enorme care conțin miliarde de stele, planete, gaz cosmic și alte lucruri.

În ciuda distanțelor uriașe dintre galaxii, gravitația lor puternică este întotdeauna în acțiune. Le face să se atragă una pe alta și adesea provoacă și coliziuni.

Galaxia din imagine este colorată, dar are o formă ciudată. Forma ciudată vine de la faptul că aceasta nu este doar o galaxie, ci două. Cele două se ciocnesc una de alta de-a lungul a milioane de ani. Fiind împinse una către cealaltă  de gravitație, ele se îmbină încet pentru a forma în final o galaxie mai mare.

Aproape fiecare galaxie va fi victima unei coliziuni cosmice la un moment dat. Acest lucru ar putea însemna că două galaxii se ciocnesc una de cealaltă, ca și galaxiile din această imagine. Sau ar putea doar să treacă aproape una de cealaltă, permițând gravitației să le modeleze în forme ciudate.

 

Interesant

Galaxia noastră are o istorie lungă de coliziuni. Aceasta conține fragmente din alte galaxii mai mici care au fost strivite de ea în trecut. De fapt, o galaxie pitică din apropiere se îmbină cu galaxia noastră în timp ce vorbim!

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Gravedad: el despertar de la fuerza
Gravedad: el despertar de la fuerza

Printer-friendly

PDF File
943,1 KB