Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
O cometă, doi asteroizi sau amândouă?
13 de October de 2017

Chiar și cu telescoapele lor, astronomii văd uneori dublu - o cometă  este și doi asteroizi!

Asteroidul 288P este se află în centura de asteroizi, situată între Marte și Jupiter, ceea ce face dificilă observarea lui. Cu toate acestea, recent asteroidul s-a apropiat de Pământ, permițându-ne astfel să-l analizăm mai în detaliu. A fost o mare surpriză să descoperim că 288P nu este unul, ci doi asteroizi!

Cuplul de asteroizi este un "asteroid binar", ceea ce înseamnă că sunt frați care se orbitează reciproc. De fapt, având  aproape aceeași mărime și greutate, ei sunt ca frații gemeni!

A fi în măsură de a spune cât de grei sunt acești asteroizi este o realizare impresionantă. În plus, oamenii de știință au descoperit că acesta este primul cuplu de asteroizi care se comportă ca o cometă.

Gheața solidă de pe acești asteroizi s-a topit  în căldura Soarelui -  asemănător cozii unei comete. Acest lucru face 288P primul asteroid binar care poate fi considerat și cometă!

Toate aceste descoperiri unice au făcut oamenii de știință să se întrebe dacă vor găsi vreodată un alt obiect ca 288P. Până o să găsim unul nou, astronomii se consideră foarte norocoși  de această descoperire.

Interesant

Știați că cercetările curente sugerează că apa nu a fost adusă pe Pământ de către comete, așa cum s-a spus mult timp, ci prin asteroizi înghețați?

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

El asteroide doble 288P
El asteroide doble 288P

Printer-friendly

PDF File
930,2 KB