Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Liantul vieții pe Pământ
13 de June de 2017

Iată un fapt uimitor: fiecare atom din corp a fost “gătit” într-o stea cu miliarde de ani în urmă - calciul din oasele tale, fierul din sângele tău, chiar și aurul din bijuteriile pe care le poți purta.

Când stelele mor, materialele nou create sunt aruncate în spațiu pentru a fi reciclate ca noi stele, planete și chiar oameni. Ocazional acești atomi se pot lipi împreună, ca niște piese Lego, construind ceva special - molecule organice.

Moleculele organice sunt cunoscute ca fiind blocuri ale vieții, deoarece, în timp ce nimeni nu știe exact cum a început viața, un lucru este sigur: aceste particule minuscule au jucat un rol important.

Moleculele organice pot fi întâlnite în toate lucrurile de pe Pământ, de pe fundul oceanelor până în vârful munților. Dar cum acestea se formează în natură este încă un mister pe care astronomii încearcă să-l elucideze.

Pământul și celelalte planete din Sistemul Solar s-au format din materia rămasă în urma nașterii stelei noastre, Soarele. Prin urmare,  oamenii de stiință au studiat stele asemănătoare Soarelui din perioada  când acesta era tânăr, căutând indicii pentru originea moleculelor organice.

Și eforturile lor au fost răsplătite! Unul dintre aceste blocuri de viață a fost observat în jurul a trei stele separate, fiecare dintre acestea fiind asemănătoare Soarelui în tinerețe. Molecula a fost găsită în interiorul coconului de praf și gaz cosmic ce înconjură fiecare stea!

Ce ne spune asta? Există două mari ipoteze legat de apariția vieții pe Pământ: fie viata a luat naștere aici, fie din blocurile de viață care s-au născut în jurul Soarelui înainte ca Pământul să se fi format deja.

Pe baza acestei noi descoperiri, pare mai probabil că a doua idee este corectă! În acest caz, aceste molecule organice au devenit parte din cometelor din sistemul nostru solar. Aceste comete ar fi putut livra materialele pe planeta noastră, unde au dus la apariția primelor forme de viață.

 

Interesant

Acest sistem stelar pare a fi foarte darnic! Noua descoperire vine după cea a  zahărului descoperit  în jurul acelorași stele cu cinci ani în urmă!

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Juntando las piezas de la vida en la Tierra
Juntando las piezas de la vida en la Tierra

Printer-friendly

PDF File
1,0 MB