Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Este Soarele un Pokémon gigant ?
8 de August de 2016

În ultimele săptămăni jocul Pokemon Go a luat lumea cu asalt. Dacă mergi la plajă vei vedea cum oamenii se luptă pentru a prinde pokemoni de apă, cum ar fi  Magikarp sau Krabby. Dacă faci o plimbare la țară te vei trezi înconjurat de pokemoni de iarbă, ca Caterpies. Dar ce fel de pokemoni poți găsi în spațiu?

Cu toate că Soarele evident nu este un Pokemon, el are foarte multe în comun cu pokemonul de tip electric numit Magneton. ‘Discharge’ și  ‘Zap Cannon’ sunt două dintre tipurile de atac specifice Magneton-ului. Similar, Soarele poate forma furtuni puternice capabile să lovescă sateliții de comunicație și să afecteze sistemele de alimentare electrică de pe Pământ!

Aceste furtuni sunt cauzate de “câmpurile magnetice” de pe suprafața Soarelui. Un magnet (asemănător celui pe care-l lipești pe frigider) dă naștere la o forță invizibilă în jurul lui, ce poartă numele de câmp magnetic. Soarele funcționează ca un magnet. Dar cum Soarele și stelele asemănatoare lui ajung să formeze acest câmp magnetic în jurul lor ramâne un puzzle!

Interiorul Soarelui este format din straturi. Există o zonă unde energia stelei se deplasează spre exterior, și o alta, unde energia circulă în sus și în jos. Mulți oameni de știință consideră că acest câmp magnetic se formează în zona de  întâlnire a celor două învelișuri.

Deși stelele mai puțin masive decât Soarele nu au aceste două invelișuri (așa cum se poate vedea și în imaginea de mai sus), conform noilor studii, aceste stele prezintă câmp magnetic similar stelelor de mărimea Soarelui. Se pare că teoria noastră privind înțelegerea noțiunii de câmp magnetic trebuie re-examinată!

 

Interesant

Putem măsura cât de puternic este câmpul magnetic a unei stele măsurând energia de raze X pe care o degajă. Mai multe raze X însemnă un câmp magnetic mai puternic.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

¿Es en realidad el Sol un Pokémon gigante?
¿Es en realidad el Sol un Pokémon gigante?

Printer-friendly

PDF File
999,7 KB