Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Starkiller Base a fost găsită!
2 de August de 2016

Starkiller Base este sediul central al Primului Ordin din Razboiul Stelelor: Trezirea Forței. Baza nu este numai de două ori mai mare comparativ cu Steaua Mortii, ci și mult mai puternică.  Putem vedea acest lucru în film,  atunci când aceasta distruge cinci planete dintr-o lovitură!

Toată această energie trebuie să vină de undeva; dar de unde primește Baza Starkiller această cantitate imensă de energie? - De la cele mai mari reactoare nucleare din galaxie - stelele.

Baza se numeste “StarKiller” deoarece literalmente drenează energia de la stele pentru a-și încarca tunurile. Energia este apoi eliberată sub forma unei explozii de radiație mortală.

Din fericire nici Primul Ordin si nici Baza Starkiller nu sunt reale, dar astronomii tocmai au observat  o armă de radiație reală, la fel de puternică.

Acestă fotografie ilustrează un sistem binar (stea dublă) format din două stele care orbitează una în jurul celeilalte. O stea roșie pitică pe partea stăngă și o pitică albă pe dreapta.

Cu toate că sunt tot timpul împreună in acestă călătorie, relația dintre cele două stele este una prietenoasă.  Asemănător bazei Starkiller, pitica alba acecelerează particulele pănă la o viteză apropiată de viteza luminii (cea mai mare viteză posibilă din Univers) și tintește spre steaua tovarășă un fascicul mortal.

Acestă pulsație i-a dus în eroare pe astronomi facându-i să creadă mult timp că este vorba despre o stea variabilă (O stea variabilă străluceste si pălește de-a lungul timpului).

Desi știm de mai bine de 50 de ani  că stelele neutronice pulsează, acesta este prima dată când o stea de tip pitică albă a arătat un comportament similar.

Interesant

Sistemul poate deveni de patru ori mai luminos în doar 30 de secunde!

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

¡Encontrada la base Starkiller!
¡Encontrada la base Starkiller!

Printer-friendly

PDF File
946,1 KB