Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Britisk astronaut på vej mod Den Internationale Rumstation
16 de December de 2015, Leiden

Vores planet er pakket ind i et metalskjold, som består af tusinder af kredsende satelitter. Hver satellit har sit eget vigtige job, hvad end det er at gøre os i stand til at ringe til hinanden på tværs af kloden, eller at forudsige vejret. Men en af dem er noget helt specielt - Den Internationale Rumstation er den største menneskeskabte satellit, og det er den eneste satellit, hvor mennesker kan bo!

Den Internationale Rumstation (også kaldet ISS) kan være vært for op til ti personer ad gangen. Der befinder sig i øjeblikket seks personer ombord på, og de arbejder allesammen og udfører eksperimenter. En af disse heldige seks er major Tim Peake, som er den første brite i rummet i over 20 år!

Så sent som i går var Tim spændt fast i et Soyuz-rumfartøj her på Jorden, som blev sendt ud i rummet. Efter en neglebidende tur på otte timer, ankom rumfartøjet til ISS. Der var nogle få problemer ved ankomsten, og sammenslutningen mellem fartøj og station var anspændt, men takket være det dygtige hold på rumstationen, kunne Tim komme smilende og sikkert ombord.

Nu begynder det hårde arbejde for alvor for Tim. I løbet af de næste seks måneder skal han arbejde på en mission kaldet “Principia”, opkaldt efter titlen på en af Isaac Newtons bøger - manden som opdagede tyngdekraften.

Som en del af hans vigtige mission, skal Tim udføre en række eksperimenter for forskere på Jorden, såsom at gro blodårer i rummet, undersøge hvordan hjernen tilpasser sig stressede situationer, samt forsøge at fremstille nye former for metal.

Tim skal også teste den teknologi, som skal hjælpe os med at udforske Solsystemet i fremtiden. Det skal han gøre, ved at styre robotter på Jorden fra rumstationen. Denne teknologi kan muligvis bruges til at fjernstyre robotter på overfladen af Mars, mens astronauter er i kredsløb om den røde planet!

Cool Fact

Hvis du synes, at det er hårdt at holde sig i form på Jorden, så skulle du prøve, hvordan det er, når man er vægtløs. Når du aldrig skal rejse dig eller løfte noget, kan det være meget svært. For at holde sig i form har Tim Peake planer om at løbe et maraton, mens han er ombord på rumstationen (det er 42 kilometer!).

Oversat til dansk af Emil Fosgaard Lund. Redigeret af Christian Eistrup.

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Un astronauta británico enviado a la Estación Espacial Internacional
Un astronauta británico enviado a la Estación Espacial Internacional

Printer-friendly

PDF File
1020,1 KB