Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Primele stele din Univers
17 de June de 2015

Big Bang-ul, care a dat naștere Universului nostru, a fost un eveniment spectaculos, o explozie puternică de zgomot și lumină. Cu toate acestea, nașterea Universului e destul de greu de observat.

Multă vreme după Big Bang, Universul a fost complet întunecat, tăcut și gol. Primele stele au apărut probabil după circa 100 de milioane de ani. În acest moment nu exista nimic în Univers în afară de gaze.

Primele stele din Univers nu au fost niciodată observate deoarece acestea au dispărut cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, mulți astronomi au discutat despre existența lor. Aceste stele ar fi fost formate din materia creată de Big Bang.

Singurele elemente care existau înainte de nașterea stelelor erau hidrogen, heliu și litiu. Acest lucru înseamnă că primele stele au fost formate doar din aceste elemente, spre deosebire de Soare și de toate celelalte stele din galaxia noastră.

Folosind puterea luminii de a călători în timp, astronomii au investigat Universul îndepărtat, de unde lumina a pornit când Universul era mult mai tânăr, pentru a găsi primele stele. De curând, ei au descoperit câteva galaxii foarte luminoase și foarte tinere!

Una dintre aceste galaxii i-a impresionat în mod deosebit pe astronomi. Ea se numește CR7 și este cea mai strălucitoare galaxie observată până acum în Universul timpuriu. O puteți vedea reprezentată de un artist în imaginea de mai sus.

Smocurile de praf ce par a fi din poveste sunt într-adevăr magice - ele ne arată că acestă galaxie a fost casa unora dintre cele mai tinere stele din Univers!

În aceste stele s-au format primele particule grele - elemente care, după miliarde de ani, au ajuns să formeze lumea în care trăim acum!

 

Interesant

Aceste prime stele au fost enorme - de câteva sute sau chiar de o mie de ori mai masive decât Soarele nostru.


 

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Las primeras estrellas del Universo
Las primeras estrellas del Universo

Printer-friendly

PDF File
974,0 KB