Siguenos
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
Un programa de
Zakaj ne bi mogli skriti svoje vesoljske ladje v meglici
16 de April de 2014

Ta nova vesoljska fotografija razkriva kozmični oblak (ali 'meglico') imenovano Gum 41, ki je večinoma sestavljena iz vodika, najbolj pogostega plina v vesolju.

V sredini te meglice je množica svetlečih, vročih, mladih zvezd. Zvezde oddajajo visoko-energijsko svetlobo, ki povzroča, da okoliški vodik žari v živo škrlatni barvi.

Na mnogih znanih astronomskih fotografijah so barvite meglice, kot je tale. Na njih so oblaki videti gosti in svetli, a ta videz je zavajajoč.

Če bi lahko vesoljski popotniki poleteli z vesoljsko ladjo v meglico Gum 41, verjetno sploh ne bi opazili, da so v njej! Ti oblaki so tako redki in svetijo tako šibko, da jih človeško oko od blizu ne bi videlo.

So kot zelo, zelo redka megla. Z razdalje nekaj metrov je megla videti kot zid oblakov, v katerega se boste zaleteli. A ko se približate, na videz kar izgine – zdi se, kot da je vedno ravno izven vašega dosega. Tile oblaki pa so še veliko redkejši od megle!

To pomaga razložiti, zakaj tega velikega, svetlega oblaka niso odkrili vse do leta 1951!

Cool dejstvo

Ne smete vedno verjeti temu, kar vidite na televiziji; Zvezdne steze, Vojna zvezd in Bojna ladja Galactica so vse vsebovale prizore vesoljskih ladij, ki so se skrivale v notranjosti gostih, plinastih meglic. A sedaj sami veste bolje – ti oblaki sploh ne nudijo nikakršnega zatočišča za vesoljske ladje, ki se želijo skriti!

Share:

More news
14 September 2020
10 September 2020
3 September 2020

Fotografías

Por qué no podrías esconder tu nave espacial en una nebulosa
Por qué no podrías esconder tu nave espacial en una nebulosa

Printer-friendly

PDF File
1,1 MB